- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
גזר דין בתיק ת"פ 19685-03-11
|
ת"פ בית משפט השלום נתניה |
19685-03-11
5.2.2012 |
|
בפני : שירה בן שלמה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: ארטיום וייסרמן (עציר) |
| גזר דין | |
הנאשם הורשע, עפ"י הודאתו, בעבירות רכוש וסמים.
בדצמבר 2010 התפרץ לבית תוך גרימת נזק וגנב רכוש. בינואר 2011, כעבור כחודש, התפרץ לבית נוסף עת בני הבית לנו במקום וגנב רכוש רב ערך.
בפברואר אותה שנה החזיק הרואין לצריכה עצמית בבית המעצר.
הנאשם יליד 1988, בן זקונים למשפחה המונה שני ילדים. עלה ארצה עם משפחתו בשנת 2001. כעבור כ - 3 שנים חזרה המשפחה לארץ המוצא ועלתה בשנית, לאחר שנה. החל שימוש בחומרים פסיכואקטיביים מגיל צעיר ביותר. תחילה אלכוהול ובהמשך סמים. קנבוס, סמים הזיוניים ועד למעצרו עשה שימוש יומיומי בסמים ממריצים. על הרקע הזה ולצורך מימון הסם, בהעדר תמיכה משפחתית, ביצע את עבירות הרכוש.
הביע נכונות להשתלב במסגרת טיפולית סגורה. נעשו מאמצים לשלבו בקהילת מלכישוע. אחת מהבדיקות הרפואיות לא היתה תקינה. הומלץ להמתין חודשיים עד לביצוע בדיקה חוזרת. נוכח תקופת המעצר הממושכת ויתר על אפשרות שילובו בקהילה הטיפולית. שרות המבחן נכון לשמש עבורו גורם מפקח לאחר השחרור.
ב"כ המאשימה עמדה על החומרה. על הנזק הכלכלי הישיר והעקיף. על הפגיעה בפרטיות ובתחושת הבטחון עת חדר לביתו, הוא מבצרו של האדם וגנב רכוש יקר ערך. בהעדר אופק טיפולי עתרה להעדפת האינטרס הציבורי ולהשתת מאסר ממושך בפועל ועל תנאי, לקנס ולפיצוי.
באת כוחו עמדה על עברו הנקי. על הקשר המשפחתי המורכב אשר נותק עקב השימוש בסם. על הודיה, שבצידה חרטה ולקיחת אחריות מלאה עוד בחקירה. לאור גילו הצעיר, משנעברו העבירות בתקופה בה נזרק מהבית וגר ברחוב, עתרה להסתפק בתקופת המעצר ולאפשר השתלבות במבחן.
הנאשם הבהיר שלמד את הלקח, שאינו מעונין לחזור לסם וביקש לשקם עצמו.
דוקא בהיותו נעדר גורמי תמיכה במשפחה ובקהילה, נוכח תקופת ההתמכרות ארוכת השנים, הדרך היחידה להבטיח את שלום הציבור מפני פגיעתו הרעה, בהיותו נתון תחת השפעת הסם, הינה בדרך של טיפול, בקהילה סגורה. מאחר וטרם בשלה העת לכך, נוכח הצטברות העבירות, לצד המסוכנות משביצע את זממו בעוד בני הבית ישנים במקום, אין מנוס מענישה שיהיה בה כדי להרתיע ולמנוע את הישנות העבירות בעתיד.
עם זאת, בהתחשב, לקולא, בעברו הנקי, בעובדה שזה לו מאסרו הראשון, נוכח תקופת המעצר שתנאיה קשים ובתקווה כי אכן ישתלב לאחר שחרורו בהליכי טיפול, ולא אמצה עמו את מלוא חומרת הדין.
אשר על כן, הנני דנה הנאשם לעונשים הבאים :
הנני דנה הנאשם ל - 29 חודשי מאסר מתוכם 17 חודשים לריצוי בפועל והיתרה על תנאי למשך 3 שנים שלא יעבור כל עבירת רכוש מסוג פשע.
הנני דנה הנאשם ל - 6 חודשי מאסר שלא יעבור תוך 3 שנים כל עבירת רכוש מסוג עוון, למעט החזקת נכס חשוד כגנוב.
הנני דנה הנאשם לחודשיים מאסר אותם ירצה באם תוך 3 שנים יעבור כל עבירה בניגוד לפקודת הסמים המסוכנים.
המאסר החל מיום המעצר 28.4.11, בניכוי תקופת המעצר הנוספת מיום 7.3.11 - 15.3.11.
אף כי ראוי היה להשית קנס ובעיקר פיצוי, בהיותו חסר כל אמנע מרכיב כספי.
הסמים יושמדו.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום.
עותק מגזה"ד ישלח לשרות המבחן.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
